Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 100 g Mandeln
- 300 g Früchtemischung, getrocknet (z.B. Äpfel, Aprikosen, Pflaumen und Birnen)
- 50 g Pistazien, ungesalzen, geschält
- 100 g Wasser
- 50 g Rum
- 100 g Rosinen
- 80 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 180 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 60 g Zucker
- 2 Prisen Salz
- 1 Ei
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen und Bestreuen
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Scheibe
- Calories
- 985 kJ / 235 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 30 g
- Fat
- 9 g
- Fibre
- 4.6 g
In Collections
Alternative recipes
Kartoffel-Mohn-Kuchen
1h
Früchtekuchen
3h 10min
Aprikosengugelhupf
2h
Mohn-Birnen-Kuchen
3h
Omas Teestollen
1h 40min
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2h 30min
Apfel-Walnuss-Kuchen
1h 30min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1 Std. 15 Min
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50min
Hefe-Gugelhupf
7 godz.
Rührkuchen mit Obst
1h
Badische Apfeltorte
1h 40min