Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 100 g Mandeln
- 300 g Früchtemischung, getrocknet (z.B. Äpfel, Aprikosen, Pflaumen und Birnen)
- 50 g Pistazien, ungesalzen, geschält
- 100 g Wasser
- 50 g Rum
- 100 g Rosinen
- 80 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 180 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 60 g Zucker
- 2 Prisen Salz
- 1 Ei
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen und Bestreuen
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Scheibe
- Calories
- 985 kJ / 235 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 30 g
- Fat
- 9 g
- Fibre
- 4.6 g
In Collections
Alternative recipes
Mandel-Mohn-Strudel mit Marzipan
2 godz. 45 min
Kirschendatschi mit Weißbier-Sabayon
3h
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2h 30min
Aprikosengugelhupf
2h
Rührkuchen mit Obst
1h
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50min
Badische Apfeltorte
1 Std. 40 Min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1h 30min
Hefe-Gugelhupf
7 godz.
Quark-Hefe-Kuchen
1h 20min
Mohn-Aprikosen-Kranz
1h 30min
Pflaumen-Quark-Stollen
12h