Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ gestr. TL Backpulver, z.B. Backin von Dr. Oetker
- 50 g Haselnüsse, gemahlen, z.B. von Dr. Oetker
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 50 g Zucker
- 1 Pck. Vanillezucker, z.B. von Dr. Oetker
- 1 Prise Salz
- 1 Ei
- 200 g Fondant, weiß, z.B. Dekor-Fondant von Dr. Oetker
- Zuckerschrift, weiß, z.B. von Dr. Oetker
- Lebensmittelfarbe, verschiedene Farben, z.B. Back- und Speisefarbe von Dr. Oetker
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 267 kJ / 63 kcal / 267 kJ / 63 kcal
- Protein
- 1 g / 1 g
- Carbohydrates
- 9 g / 9 g
- Fat
- 3 g / 3 g
In Collections
Alternative recipes
Kinderkekse
4 Std.
Mürbeteigplätzchen
2 godz. 15 min
Rentier-Cookies
2 Std. 40 Min
Butterplätzchen aus der Gebäckpresse
1h
Buttergebäck zum Ausstechen mit Varianten Terassenplätzchen und Ochsenaugen
2h
Monster-Torte
26h
Schwarz-Weiß-Plätzchen
4 Std.
Cookie-Grundteig
10min
Ausstechkekse
1h
Cake Pops
3h 30min
Kindergeburtstags-Muffins
1 Std. 50 Min
Cakepops
5h 30min