Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Heller Teig
- 100 g Zucker
- ½ Vanilleschote
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
- 200 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Ei
Schokoteig und Fertigstellung
- 100 g Zucker
- 250 g Mehl
- 50 g Kakao
- 1 Prise Salz
- 200 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Ei
- Wasser zum Bestreichen
- 100 g Kuchenglasur, dunkel, in Stücken
- 100 g Kuvertüre, dunkel, in Stücken
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 499 kJ / 119 kcal
- Protein
- 1 g
- Carbohydrates
- 12 g
- Fat
- 6 g
In Collections
Alternative recipes
Schwarz-Weiß-Gebäck
2 godz. 30 min
Winterliche Nougat-Plätzchen
1h
Drip-Cake-Plätzchen
1h 10min
Terrassensterne
1h 30min
Kinderkekse
4h
Schokoplätzchen mit Kokoscreme
2h 40min
Fondant-Stempel-Plätzchen
1h 50min
Orangen-Rübli-Plätzchen
45 min
Schwarz-Weiß-Gebäck
2 godz. 15 min
Zitronen-Plätzchen
30 min
Butterplätzchen aus der Gebäckpresse
1h
Nougat-Plätzchen
2 godz. 15 min