Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Hefeteig
- 50 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 20 g Zucker
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 2 Eier
- 350 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 1 Dose Aprikosen (850 g), abgetropft
- 30 g Zucker
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 595 kJ / 142 kcal
- Protein
- 3 g
- Carbohydrates
- 22 g
- Fat
- 5 g
- Fibre
- 1.4 g
In Collections
Alternative recipes
Quark-Hefe-Kuchen
1 godz. 20 min
Apfelkuchen
1h
Zitronenkuchen
2 godz.
Schmand-Apfel-Kuchen
1h 30min
Königskuchen
9h 30 min
Französischer Hefekuchen mit Vanillecreme
3h
Orangen-Mandel-Kuchen
2 godz.
Hefe-Gugelhupf
7 Std.
Glückskuchen
2h 10min
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2h 30min
Badische Apfeltorte
1 Std. 40 Min
Zwetschgen-Mais-Kuchen
3h