Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Hefeteig
- 50 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 20 g Zucker
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 2 Eier
- 350 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
Belag und Fertigstellung
- 1 Dose Aprikosen (850 g), abgetropft
- 30 g Zucker
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 595 kJ / 142 kcal
- Protein
- 3 g
- Carbohydrates
- 22 g
- Fat
- 5 g
- Fibre
- 1.4 g
In Collections
Alternative recipes
Zitronenkuchen
2h
Apfelkuchen
1 Std.
Pflaumenschnitten mit Pumpernickel
1 Std. 10 Min
Zwetschgen-Mais-Kuchen
3u.
Cranberry-Cake
1 Std.
Aprikosengugelhupf
2h
Rührkuchen mit Obst
1 Std.
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50 Min
Hefe-Gugelhupf
7 godz.
Kirsch-Orangen-Kuchen
1 Std. 15 Min
Quark-Hefe-Kuchen
1h 20min
Orangen-Mandel-Kuchen
2h