Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 2 Streifen Zitronenschale, Bio (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 75 g Zucker
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- 200 g Milch
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ TL Salz
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Ei (Kl. M), verquirlt
- 3 Eigelb (Kl. M)
- 10 g Rum
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten und Bestreichen
- Konfitüre zum Servieren
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1300 kJ / 310 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 45 g
- Fat
- 10 g
In Collections
Alternative recipes
Scones
40 Min
Brioche
9h 30 min
Brioche
9h 30 min
Focaccia mit Rosmarin
2 godz. 30 min
Brioche
2h
Walnut Scones
30 Min
Brioche zu Geflügelleber-Mousse
2h 35min
Venezianische Brötchen
4 godz. 20 min
Dänische Hefeknoten
1 Std. 30 Min
Rosinenbrötchen
2 godz. 30 min
Hefezopf "Take five"
2h 20min
Weckmänner (Stutenkerle)
1h 40min