Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Roggensauerteig
- 65 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 50 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Weizensauerteig
- 200 g Wasser
- 30 g Anstellgut (Weizensauerteig)
- 200 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- 150 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 300 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Öl zum Einfetten
- Nutrition
- per 1 Scheiben
- Calories
- 479 kJ / 128 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 24 g
- Fat
- 0 g
- Fibre
- 1.6 g
In Collections
Alternative recipes
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Sauerteigpulver
24h 10 min
Roggensauerteig
96h 20min
Apfel-Weizensauerteig
48 Std. 20 Min
Kosaken-Doppelbrot
14h 30 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Zwirbel-Graubrot
16h
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16h 45min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 godz. 40 min
Kommissbrot
15 Std. 30 Min