Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Weizensauerteig
- 100 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)
- 100 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- 80 g Hartkäse, in Stücken
- 50 g Kürbiskerne
- 280 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 500 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Salz (10-12 g)
-
2
TL Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
or 2 TL Honig - Öl zum Einfetten
- 200 - 250 g durchwachsener Bauchspeck, geräuchert, in Scheiben
- etwas Salz, grob, zum Bestreuen (optional)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1392 kJ / 338 kcal
- Protein
- 10 g
- Carbohydrates
- 37 g
- Fat
- 15 g
- Fibre
- 2.2 g
In Collections
Alternative recipes
Lesachtaler Hausbrot
30h 30min
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14 Std.
Dinkel-Wolke
16h 30min
Roggensauerteig
96h 20min
Apfel-Weizensauerteig
48h 20min
Buttermilchbrot
18h
Möhren-Körner-Brote
15 godz.
Kaisersemmeln
15h 45min
Wachauer Laberl
15h 20min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16h 45min
Mohnflesserl
14 Std. 30 Min
Knusperspitze
5 godz. 30 min