Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Brandteigkrapferl
- 35 g Parmesan, in Stücken
- 150 g Wasser
- 90 g Butter, in Stücken
- ¼ TL Salz
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 1 Prise Zucker
- 140 g Weizenmehl, glatt
- 3 Eier (Größe M)
- etwas Dille, getrocknet
Lachsfülle und Fertigstellung
- 3 Stängel frische Dille, Spitzen abgezupft, etwas mehr zur Dekoration
- 300 g Räucherlachs, in Stücken
- 15 g Tomatenmark
- 170 g Crème fraîche
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 ½ TL Senf
- 2 Spritzer Zitronensaft
- 80 g Sauerrahm
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 313 kJ / 75 kcal
- Protein
- 3 g
- Carbohydrates
- 3 g
- Fat
- 6 g
- Fibre
- 0.2 g
In Collections
Alternative recipes
Mostschober
2h
Brandteig
2h
B'soffene Kapuziner
1 Std.
Gsiberger Leberpastete
3 Std. 30 Min
Kalbsbries mit Weißweinsauce
3u.
Räucherforellenmousse mit Gurke
2u. 40min
Traunseer Räucherfischmus
3 Std. 30 Min
Weiße Pariser Spitzen
12 Std.
Schöberl
20 Min
Eclairs mit Karamellcreme
4h
Frischkäse-Éclairs
2h
Fischfrikadellen mit Bärlauch-Zitronen-Crème-fraîche
30 Min