Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 6 fichi maturi, a metà
- 280 g di zucchero
- 2 pezzi di scorza di limone
- 2 uova
- 2 tuorli
- 160 g di burro morbido
- 200 g di farina
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- 5 g di semi di finocchio
- 50 g di granella di noci
- 100 g di acqua bollente + q.b.
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- Nutrition
- per 1 fetta
- Calories
- 1812.5 kJ / 433 kcal
- Protein
- 8.3 g
- Carbohydrates
- 61.5 g
- Fat
- 23.6 g
- Fibre
- 1.3 g
Alternative recipes
Torta soffice ai fichi
1 Std. 30 Min
Torta di mele, cannella e mandorle
1 Std. 30 Min
Torta ricotta e fichi
10 Std. 30 Min
Crostata d'inverno alle castagne
1 Std. 50 Min
Torta alle albicocche con crumble
1 Std. 50 Min
Torta di mele e nocciole
1 godz.
Torta alla macedonia di frutta
1 Std. 30 Min
Torta di fichi e nocciole
45 min
Torta semplice alle prugne
40 min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45 min
Torta pesche, cannella e menta
1 godz.
Crostata mele e cannella
1h 20min