Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 250 g Butter, weich, in Stücken,
- 250 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 2 TL Backpulver
- 150 g dunkle Kuvertüre, in Stücken
- 250 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht
- 4 Eier (Größe M)
- 100 g Schlagobers
- Staubzucker zum Bestreuen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1756 kJ / 420 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 45 g
- Fat
- 26 g
- Saturated Fat
- 16 g
- Fibre
- 1.6 g
- Sodium
- 96 mg
Alternative recipes
Marillenkuchen
1h 30min
Obstkuchen
1h
Buchteln mit Powidl
2 Std. 20 Min
Wiener Rehrücken
3h 40 min
Schneller Schokokuchen mit weichem Kern
30min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30min
Palatschinken
45 Min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 godz. 10 min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30min
Erdbeer-Tiramisu
3 Std.
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4h 35 min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 godz. 35 min