Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 50 g Mandeln
- 150 g Weizenmehl, glatt
- 1 TL Backpulver
- 200 g Butter, in Stücken
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 200 g Zucker
- 15 g Vanillezucker
-
1 - 2
TL Butterschmalz
or 1 - 2 TL Rapsöl - 4 Eier (Größe M)
-
135
g Naturjoghurt (3,6% Fett)
or 135 g Sauerrahm -
150 - 250
g gemischtes frisches Obst (z. B. Beeren, Marillen in Spalten, Kirschen)
or 250 g Beeren, gemischt, gefroren
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1374 kJ / 328 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 30 g
- Fat
- 21 g
- Saturated Fat
- 11 g
- Fibre
- 2 g
- Sodium
- 58 mg
In Collections
Alternative recipes
Topfentorte mit Streusel
1 Std. 55 Min
Schneller Beerenstrudel
50 Min
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2h
Birnenkuchen mit Walnüssen
1h
Tante Poldis Nussgugelhupf
1h 30min
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10min
Schneller Apfelkuchen
1h 30min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35 min
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45 min
Ölkuchen mit Marillen
1h
Schoko-Marmorgugelhupf
1 godz. 40 min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1 godz. 40 min