Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 210 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 110 g dunkle Schokolade, in Stücken
- 110 g Haselnüsse, ganz
- 2 TL Backpulver
- 210 g Zucker
-
2
Päckchen Vanillezucker
or 4 TL Vanillezucker, selbst gemacht - 1 Prise Salz
- 1 - 2 EL Rum
- 6 Eier (Größe M), zimmerwarm
- Staubzucker zum Bestreuen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1660 kJ / 396 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 34.5 g
- Fat
- 25.5 g
- Saturated Fat
- 11.4 g
- Fibre
- 2.9 g
In Collections
Alternative recipes
Topfentorte mit Streusel
1 godz. 55 min
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2h
Polsterzipfl
2h 10min
Obstkuchen
1 Std.
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1 Std. 10 Min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 Std. 35 Min
Ölkuchen mit Marillen
1 Std.
Eierlikörkuchen
1 Std. 10 Min
Schoko-Marmorgugelhupf
1hod. 40min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1hod. 40min
Rumschnitten
50 Min
Wiener Rehrücken
3 Std. 40 Min