Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- Butter zum Einfetten
- 200 g Schinken, gekocht, in Streifen
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 500 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 700 g Kartoffeln, festkochend, in Scheiben (ca. 5 mm)
- 300 g Staudensellerie-Stangen in Stücken (ca. 1 cm)
- 200 g Crème fraîche
- 80 g Milch
- 3 Eier
- 1 geh. TL Senf
- ½ Bund Thymian, abgezupft
- ½ TL Pfeffer
- 3 Prisen Muskat
- 2 EL Paniermehl
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2162 kJ / 517 kcal
- Protein
- 25 g
- Carbohydrates
- 37 g
- Fat
- 29 g
- Fibre
- 5.8 g
In Collections
Alternative recipes
Schinken-Kohlrabi-Gratin
1h 15min
Rosenkohl-Auflauf
1h
Gemüse-Reis-Auflauf
1 godz. 20 min
Kartoffel-Rosenkohl-Quiche
1 godz. 30 min
Spargelauflauf
1 godz. 10 min
Gemüseauflauf mit Quark
1 godz. 30 min
Spargelauflauf
1 godz. 30 min
Gemüse-Nudel-Auflauf
1h
Kartoffelauflauf Leipziger Allerlei
1 godz. 20 min
Kartoffel-Bohnen-Tortilla
40 min
Rosenkohl-Feta-Omelette
40 min
Erbsen-Express-Auflauf
1 godz. 10 min