Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- Butter zum Einfetten
- 200 g Schinken, gekocht, in Streifen
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 500 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 700 g Kartoffeln, festkochend, in Scheiben (ca. 5 mm)
- 300 g Staudensellerie-Stangen in Stücken (ca. 1 cm)
- 200 g Crème fraîche
- 80 g Milch
- 3 Eier
- 1 geh. TL Senf
- ½ Bund Thymian, abgezupft
- ½ TL Pfeffer
- 3 Prisen Muskat
- 2 EL Paniermehl
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2162 kJ / 517 kcal
- Protein
- 25 g
- Carbohydrates
- 37 g
- Fat
- 29 g
- Fibre
- 5.8 g
In Collections
Alternative recipes
Kartoffel-Auflauf "Venezia"
1h 20min
Porree-Kartoffel-Auflauf
1 Std. 30 Min
Kartoffel-Rosenkohl-Quiche
1 Std. 30 Min
Gemüseauflauf mit Quark
1 Std. 30 Min
Spargel-Lachs-Auflauf
1 Std. 30 Min
Rosenkohl-Auflauf
1 Std.
Gemüse-Reis-Auflauf
1h 20min
Nudel-Zucchini-Thunfisch-Auflauf
1 Std.
Kartoffelauflauf Leipziger Allerlei
1h 20min
Nudelauflauf mit Spinat
1h 20min
Schinken-Kohlrabi-Gratin
1 Std. 15 Min
Brokkoli-Spätzle-Auflauf mit Käse-Schinken-Sauce
1 Std. 10 Min