Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Muffins
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 120 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Eier
- 170 g Milch
- 300 g Mehl und etwas mehr für die Stachelbeeren
- ½ Pck. Backpulver
- 200 - 250 g Stachelbeeren, gelb
Topping und Fertigstellung
- 250 g Mascarpone
- 250 g Quark, 40% Fett
- 40 g Puderzucker
- ¼ TL geriebene Zitronenschale
- Lebensmittelfarbe, gelb (z. B. von Wilton)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1597 kJ / 382 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 36 g
- Fat
- 23 g
- Fibre
- 1.5 g
In Collections
Alternative recipes
Beeren-Flan-Kuchen mit Orangenbaiser
2h
Kürbis-Erdnuss-Fledermäuse
2 Std. 30 Min
Mille-feuille vom Weinbergpfirsich
1 godz.
Brombeer-Cheesecake
5 Std. 30 Min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1h 20min
Stachelbeer-Tartelettes
1 godz. 45 min
Pummelhummeltorte
5 Std.
Lübecker Nusstorte
4h 15min
Möhren-Pfirsich-Torte
6h
Stachelbeer-Baiser
1h 10min
Herz-Hanseaten
2 Std. 25 Min
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1 godz. 30 min