Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 300 g Milch
- 80 g Zucker
- 650 g Weizenmehl Type 550
- 2 Eier (Kl. M), zimmerwarm
- ½ TL Salz
- 80 g Butter, weich, in Stücken
Belag
- 30 g Mohn
- 1 Streifen Zitronenschale, Bio, dünn abgeschält (1 x 4 cm)
- 50 g Milch, zimmerwarm
- 1 Prise Salz
- 130 g Zucker
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- Weizenmehl Type 550 zum Bearbeiten
- 75 g Mandeln, gehobelt
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1165 kJ / 278 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 29 g
- Fat
- 15 g
In Collections
Alternative recipes
Käsekuchen
1j 30 menit
Marzipan-Butterkuchen
3hod.
Englische Früchtekuchen
3h 30min
Butterkuchen mit Hefe
1 godz. 35 min
Mutzenmandeln mit Marzipan
1 godz. 20 min
Apfeltorte mit Zwiebackhaube
1j 30 menit
Käsekuchen mit Mohn
7h
Butterkuchen mit Vanillecreme
2h 30min
Möhren-Marzipan-Kuchen
1 godz. 20 min
Aprikosen-Schmand-Tarte
1h 10min
Butter-Apfel-Kuchen
3hod.
Apfel-Streuselkuchen
1j 30 menit