Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Brote
- 370 g Wasser, kalt
- 10 g Zucker
- 20 g frische Germ
- 600 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 2 TL Salz
- 3 EL Olivenöl, etwas mehr zum Einfetten
Lammcurry
- 250 g Zwiebeln, geviertelt
- 30 g Öl
- 4 Knoblauchzehen
- 1 Stück frischer Ingwer (10 g)
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 Sternanis
- 1 ½ EL Garam Masala
- 1 TL Currypulver
- 1 Prise Chiliflocken, getrocknet, nach Geschmack
- 1 ½ - 2 TL Salz
- 1 Dose stückige Tomaten abgetropft (ca. 220 g)
- 800 g Lammfleisch, in Stücken, sehnenfrei (3x3 cm)
- 400 g Wasser
- 300 - 400 g Erdäpfel, festkochend, in Stücken (3x3 cm)
- 2 EL Koriander, frisch, gehackt
- 2 EL Limettensaft
- 1 Limette, in 4 Spalten
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 4579 kJ / 1095 kcal
- Protein
- 48 g
- Carbohydrates
- 130 g
- Fat
- 43 g
- Fibre
- 9 g
In Collections
Alternative recipes
Fisolenfleisch
1 godz.
Eierschwammerl-Empanadas
1 godz. 45 min
Bananenkaramell-schnecken
1h 50min
Hendl-Cevapcici am Gemüsespieß
1 godz. 30 min
Haggis Neep and Tattie Pie
1 godz. 25 min
Fleischstrudel
2h
Käse-Leberkäse
14 godz. 15 min
Backfisch
40 min
Melanzanicreme
1h 20min
Mais Falafel
40 min
Puten-Burger
1 godz. 30 min
Pikante Erdäpfelbuchteln
1h 50min