Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
-
1 - 2
TL Butterschmalz
or 1 - 2 TL Rapsöl - 440 g Dinkelmehl, glatt
- 50 g Kakaopulver, ungesüßt
- 220 g Butter, in Stücken
- 250 g Feinkristallzucker
- 100 g Milch
- 3 Zweiglein Minze, frisch Blättchen abgezupft
- 2 Packungen Schokoladenpuddingpulver (für je 0,5 l)
- 1 - 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
-
1000
g frische Kirschen, entkernt
or 1000 g Kirschenkompott, gut abgetropft (siehe Tipp)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1853 kJ / 442 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 63 g
- Fat
- 18 g
- Saturated Fat
- 10 g
- Fibre
- 5 g
- Sodium
- 30 mg
In Collections
Alternative recipes
Schoko-Bananen-Gugelhupf
2j 30 menit
Marzipanschnitten
3h 10min
Erdbeer-Tiramisu
3sa
Gefüllte Hasenbrote
2h 15 min
Fruchtiger Joghurt-Himbeer-Gugelhupf
1j 20 menit
Topfentorte mit Streusel
1h 55min
Susi-Torte
25h 45 min
Malakofftorte
10 Std. 20 Min
Punschkrapferl
1 godz. 5 min
Schokomousse-Biskuitroulade
2j 30 menit
Marillenkuchen
1j 30 menit
Schneller Schokokuchen mit weichem Kern
30 min