Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 270 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr zum Bemehlen
- 200 g Butter, in Stücken
- 3 TL Vanillezucker
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 650 g Magertopfen
- 2 EL Rosinen
- 2 EL Semmelbrösel
- 1 Ei (Größe M)
- 50 g Zucker
- 100 g Schlagobers, etwas mehr zum Bestreichen
- 100 g frische Erdbeeren, in kleinen Stücken
- etwas Staubzucker zum Bestreuen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1575 kJ / 376 kcal
- Protein
- 13 g
- Carbohydrates
- 33 g
- Fat
- 22 g
- Fibre
- 2 g
In Collections
Alternative recipes
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Marillenkuchen
1 Std. 30 Min
Topfengolatschen
50min
Batzerlgugelhupf
2sa 50 dk
Schneller Zwetschkenkuchen vom Blech
45min
Malakofftorte
10h 20min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min
Ribiselschnitten
1h
Zwetschkenfleck
1 Std. 30 Min
Kardinalschnitten
3h
Topfen-Marillen-Strudel
1 Std. 30 Min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1h 10min