![Weinknorzen (Weinreben) Weinknorzen (Weinreben)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e108551f-b330-4a24-bbfd-c85fc794a3c1/Derivates/6b29c2df-8c8e-4abb-bc2b-101e9867b65a.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Poolish
- 150 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe (erbsengroß)
- 150 g Weizenmehl Type 550
Quellstück
- 60 g Paniermehl
- 90 g Wasser
Hauptteig
- 280 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 200 g Weizenmehl Type 550
- 250 g Roggenmehl Type 1150 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 30 g Röstzwiebeln
- 10 g Honig
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- 100 g Katenschinken, gewürfelt
- Öl zum Einfetten
- 50 g Wasser
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1470 kJ / 351 kcal
- Protein
- 12 g
- Carbohydrates
- 61 g
- Fat
- 6 g
- Fibre
- 4 g
In Collections
Alternative recipes
Baguette Rustica
4h 20 min
Schweizer Bauernbrot
7 Std.
Bergisches Urbrot
17 Std.
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Kleiner Laugenkranz
2 godz. 10 min
Baguettes parisiennes
15 Std. 30 Min
Tiroler Schinkenbrot
16h 15min
Bier-Ähren
14 Std.
Doppelbocker aus dem Topf
3h
Schwäbisches Genetztes
10 Std.
Vinschgerl
14 Std.
Weizenbier-Brot mit Koriander und Kümmel
5 Std. 45 Min