![Röggelchen für Halven Hahn Röggelchen für Halven Hahn](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2DE6B82A-1CCD-437B-8EC6-64409905C9BE/Derivates/33485C71-E049-45AC-A74D-59C468CBC141.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 500 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bemehlen
- 300 g Roggenmehl Type 1150
- 1 Pck. Sauerteig (z.B. von Seitenbacher)
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- ½ TL Brotgewürz, gemahlen
- 1 TL Salz
- 550 g Wasser
- 15 g Apfelessig
- ½ TL Kartoffelstärke
- ½ TL Natron
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 2050 kJ / 489 kcal
- Protein
- 14 g
- Carbohydrates
- 100 g
- Fat
- 2 g
- Fibre
- 6.5 g
In Collections
Alternative recipes
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1 Std. 30 Min
Dinkel-Körner-Brötchen
2u.
Weizen-Roggen-Brötchen
2h 15min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 Std. 30 Min
Hafer-Körner-Brot
11 Std. 40 Min
Dinkelkruste
2h 20 min
Roggenbrötchen mit Espresso
2u.
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 Std. 30 Min
Nuss-Körner-Brötchen
4h 40min
Doppelbocker aus dem Topf
3u.
Kartoffel-Gewürz-Brot
1 Std. 30 Min
Roggen-Malzbier-Brot
2h 20 min