Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Kompott
- 500 g Äpfel, in Stücken (2 cm)
- 20 g Zitronensaft
- 20 g Wasser
- 30 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
Teig und Fertigstellung
- 250 g Milch
- 75 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Prise Salz
- 125 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 3 Eier (Kl. M)
- ¼ TL Weinstein-Backpulver
- 60 g Mandelstifte
- 40 g Zucker
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 TL Puderzucker
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1307 kJ / 312 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 24 g
- Fat
- 21 g
In Collections
Alternative recipes
Nussecken de luxe
1h 45min
Spritzgebäck
1 godz.
Berliner Brot
45 min
Mandel-Cookies
50min
Baumkuchen mit Baileys-Zabaglione
2h 15min
Windbeutel mit Erbsenmousse
4 godz.
Spekulatiusbaum mit Orangen-Frischkäse-Creme
1h 50min
Äpfel mit Cidre-Sabayon
40min
Eissplittertorte (weihnachtlich)
8h 20min
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4 godz.
Haselnuss-Baiser-Taler
40min
Wirsingrouladen mit Geflügelhack
1h 50min