Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Biskuitteig
- 6 Eier
- 250 g Zucker
- 150 g Mehl
- 150 g Speisestärke
- ½ Pck. Backpulver
- 2 EL Kakao
Mürbeteig
- 200 g Mehl
- 50 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Eigelb
Füllung und Fertigstellung
- 1 Glas Sauerkirschen (Bruttogew. 680 g)
- 1 Pck. Tortenguss, rot
- 50 g Kirschwasser
- 30 g Puderzucker
- 1000 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 4 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Pck. Sahnesteif
- 150 g Schokoladenraspel
- 16 Belegkirschen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 2417 kJ / 576 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 67 g
- Fat
- 30 g
In Collections
Alternative recipes
Schwarzwälder Kirschtorte
3h
Käse-Sahne-Torte
6óra
Donauwellen
2 godz. 30 min
Biskuit
1h 50min
Schwarzwälder Kirschtorte
10 Std. 30 Min
Erdbeer-Biskuitrolle mit Limette
10 Std.
Schoko-Biskuitrolle
14 Std.
Prinzregententorte
3h 30 min
Käsesahnetorte mit Mango
8 Std.
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2 godz. 30 min
Zimt-Biskuit-Rolle
45 min
Kirsch-Windbeutel-Torte
5h