Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Biskuitteig
- 6 Eier
- 250 g Zucker
- 150 g Mehl
- 150 g Speisestärke
- ½ Pck. Backpulver
- 2 EL Kakao
Mürbeteig
- 200 g Mehl
- 50 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Eigelb
Füllung und Fertigstellung
- 1 Glas Sauerkirschen (Bruttogew. 680 g)
- 1 Pck. Tortenguss, rot
- 50 g Kirschwasser
- 30 g Puderzucker
- 1000 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 4 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Pck. Sahnesteif
- 150 g Schokoladenraspel
- 16 Belegkirschen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 2417 kJ / 576 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 67 g
- Fat
- 30 g
In Collections
Alternative recipes
Schwarzwälder Kirschtorte
10h 30min
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Donauwellen
2h 30 min
Biskuit
1u. 50min
Schoko-Biskuitrolle
14 Std.
Nuss-Schoko-Torte
9 Std. 30 Min
Käsesahnetorte mit Mango
8u.
Käse-Sahne-Torte
6h
Frankfurter Kranz
6h
Schwarzwälder Kirschrolle
1h 30min
Windbeutel mit Sahne-Kirsch-Füllung
1u. 50min
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2h 30 min