Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- ½ Würfel Hefe (20 g), zerkrümelt
- 200 g Milch
- 40 g Zucker
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 1 Zitrone, Bio, 1 TL Schale dünn abgerieben, Saft ausgepresst
- 130 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei (Kl. M), zimmerwarm
- 2 Eigelb (Kl. M), zimmerwarm
- 1 Prise Salz
- Öl zum Frittieren
- 300 - 400 g Hagebuttenkonfitüre
- 4 EL Puderzucker
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1496 kJ / 357 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 40 g
- Fat
- 19 g
Alternative recipes
Schwarzwälder Kirschtorte
3h
Johannisbeerkranz
6 godz.
Schoko-Mocca-Torte
9h 30min
Mini-Biskuitrollen mit bunter Beerenfüllung
3h
Berliner Ballen
2 Std. 30 Min
Bienenstich
3h
Vanille-Buttercreme-Torte
7h
Buttercreme
5min
Donuts mit Glasur (The Simpsons)
2 godz. 45 min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2 Std.
Quarkbällchen (Nautzen)
45min
Käsekuchen
4h 30min