Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 50 g Gruyère Käse, in Stücken
Teig
- 75 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Mehl und etwas mehr zum Ausstreuen
- ½ TL Salz
- 50 g Wasser
Füllung und Fertigstellung
- 200 g Schinkenspeck, gewürfelt (siehe Tipp)
- 4 Eier
- 50 g Milch
-
100
g Crème fraîche
or 100 g Sahne - ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1215 kJ / 290 kcal
- Protein
- 13 g
- Carbohydrates
- 17 g
- Fat
- 19 g
- Fibre
- 0.6 g
Alternative recipes
Spargelquiche
1h 15min
Quiche mit Porree und Räucherlachs
1h 40min
Quiche mit Ziegenkäse
1 Std. 25 Min
Frühlingstarte
1h 40min
Spinattarte
1 Std. 20 Min
Französische Zucchini-Tarte
2h
Quiche mit Spinat und Gorgonzola
1h
Quiche mit Kartoffeln und Lachs
1h 50min
Appenzeller-Gemüse-Quiche
1hod. 45min
Lachs-Spinat-Quiche
1 Std. 10 Min
Tarte provençale
1h 40min
Zwiebel-Schinken-Quiche
1h 30min