Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 950 g Wasser
- 1200 g Kartoffeln, klein, festkochend, ungeschält (z.B. Drillinge), siehe Tipp
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
or 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 35 g Essig (z.B. Kräuteressig)
- 30 g Öl
- 1 TL Senf, mittelscharf (z.B. Dijon-Senf)
- 1 TL Salz
- 1 Msp. Muskat
- ½ TL Pfeffer
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 792 kJ / 189 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 30 g
- Fat
- 5 g
- Fibre
- 2.7 g
Alternative recipes
Senf-Balsamico-Dressing
10 min
Schwäbischer Kartoffelsalat
3 Std.
Linsensalat
45min
Tomatensauce
40min
Kartoffelsalat
3 Std. 10 Min
Kartoffelsalat
1 godz. 30 min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1 godz.
Bayerischer Kartoffelsalat
15 Min
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1 godz.
Kartoffelsalat für Eilige
45min
Bayrischer Kartoffelsalat
10 min
Salatsauce für Blattsalate
10 min