Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Bärlauch-Butter
- 50 g Bärlauchblätter, frisch, halbiert
- 80 g Butterkäse, in Stücken
- ¾ TL Zitronenschale, gerieben
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
Hefeteig und Fertigstellung
- 250 g Buttermilch
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 70 g Butter, weich, in Stücken
- 1 TL Zucker
- 1 TL Salz
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- Wasser zum Bestreichen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 799 kJ / 191 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 21 g
- Fat
- 10 g
- Fibre
- 1.3 g
In Collections
Alternative recipes
Bärlauch-Hörnchen
55 Min
Bärlauch-Scones
35 min
Käseecken zum Zupfen
1h 50min
Kürbis-Zupfbrot
2 Std. 40 Min
Bärlauch-Rub
2 Std. 10 Min
Bärlauch-Tomaten-Schnecken
2hod.
Herzhafte Bärlauch-Küchlein
45 min
Bärlauchöl
15 min
Bärlauch-Fougasse
2hod. 20min
Bärlauch-Röggelchen
48sa
Bärlauch-Faltenbrot
2hod. 30min
Pirog mit Weißkohl-Kräuter-Füllung
2hod.