Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 200 g Äpfel (z.B. Boskop), in Stücken
- 500 g Rotkohl, in Stücken
- 1 Zwiebel (60 g), halbiert
-
40
g Schmalz
or 40 g Butter - 1 Lorbeerblatt, getrocknet oder frisch
- 30 g Rotweinessig
- 30 g Zucker
- ½ TL Salz
- 1 Prise Piment
- 150 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
or 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 100 g Rotwein
- 2 Wacholderbeeren
- 50 g rotes Johannisbeergelee
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 981 kJ / 235 kcal
- Protein
- 3 g
- Carbohydrates
- 28 g
- Fat
- 11 g
- Fibre
- 4.4 g
Alternative recipes
Kartoffelklöße
25h
Spargel mit Kartoffeln
50 min
Eierstich (Suppeneinlage)
15min
Apfelrotkohl aus dem Glas
1u. 20min
Rotkohlsalat
2h 20min
Rahm-Spitzkohl mit Zitrone
35min
Stielmuseintopf mit Feta
1hod.
Stielmus-Untereinander
50 min
Rote Grütze
30min
Steckrübenpüree
45min
Grünkohl mit Kartoffeln und Mettwürstchen
45min
Linsensuppe
8 Std. 45 Min