Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 45 g Zitronensaft
- 1500 g Äpfel, klein, säuerlich (z. B. Elstar)
- 350 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 350 g Haselnüsse
- 230 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Zimt
- 2 Prisen Salz
- 8 Eier
- 200 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 150 g Milch
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1611 kJ / 385 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 33 g
- Fat
- 27 g
- Saturated Fat
- 11 g
- Fibre
- 3.8 g
- Sodium
- 85 mg
In Collections
Alternative recipes
Erdbeerkonfitüre mit Holunderblüten
35 Min
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2h 30min
Aprikosen-Schoko-Butterkuchen
2 Std. 25 Min
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30min
Tannenbaum-Brioche
2h 30min
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30min
Gebranntes Mandelspritzgebäck
1 Std.
Bratapfel-Käsekuchen
10u. 20min
Kokos-Engelsaugen
2 Std.
Geburtstagskuchen - 10 Jahre Cookidoo
2小时 20 分钟
Zwetschgen-Blechkuchen mit Haselnuss-Kruste
1 Std. 30 Min
Apfel-Gugelhupf
2h 30min