![Tiroler Kirchtagskrapfen (Pechmandl-Tascherln) Tiroler Kirchtagskrapfen (Pechmandl-Tascherln)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/66FDE017-9076-4F63-A23C-139DD745C0AF/Derivates/e4839ec0-278a-412f-b3ff-d2dab2f53cc3.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 150 g Milch
- 40 g Butter, in Stückchen
- 1 Prise Salz
- 1 Ei
- 300 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- Sonnenblumenöl für die Hände
- 80 g Mohn
- 10 - 15 g Rum
-
150
g Birnen, geschält, entkernt, in Stücken
or 150 g Äpfel, geschält, entkernt, in Stücken - 100 g Dörrzwetschken, entsteint
- 150 g Preiselbeermarmelade
-
½ - 1
TL Lebkuchengewürz
or ½ - 1 TL Wiener Süße Mischung "Feine Prise" - ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 15 g Honig
- 400 - 600 g Butterschmalz
- 3 - 5 EL Staubzucker
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 657 kJ / 157 kcal
- Protein
- 3 g
- Carbohydrates
- 18 g
- Fat
- 8 g
- Saturated Fat
- 4 g
- Fibre
- 2 g
In Collections
Alternative recipes
Kärntner Reindling
2 Std. 40 Min
Gebackene Speckknödel
50min
Salzburger Fleischkrapfen
1h 30 min
Funkaküachle
1h 40 min
Käsespätzle
45 min
Tiroler Schlutzkrapfen
1h
Kärntner Kasnudln
1h 45min
Tiroler Kiachl mit Preiselbeerkompott
1h 20 min
Gebackene Leberknödel
2h
Hasenöhrl
1h
Älpler Flädle
30min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 godz. 15 min