Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 300 g Äpfel, geschält, in Stücken
- 90 g Wasser
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 EL Speisestärke (30 g)
- 50 g Orangenlikör (z. B. Cointreau)
- 1 - 2 Prisen Zimt
- 300 g Christstollen, in Stücken
- 80 g Orangensaft, frisch gepresst
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 250 g Mascarpone
- 50 g Zucker
- ¼ - ½ TL Orangenschale, abgerieben
- Kakao zum Bestäuben (siehe Tipp)
- 250 g Magerquark
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1954 kJ / 467 kcal
- Protein
- 9 g
- Carbohydrates
- 40 g
- Fat
- 28 g
- Fibre
- 2.2 g
In Collections
Alternative recipes
Milchreiskuchen mit Apfel-Walnuss-Kruste
12h
Eierlikörkuchen
1 godz. 10 min
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10 Std.
Pflaumen-Eierlikör-Muffins
50 Min
Birnen-Schmand-Torte
2 Std.
Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen
1h 45min
Schoko-Lebkuchen-Pudding mit Kirschen
1 godz. 30 min
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 Std.
Bratapfel-Käsekuchen
10h 20min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 Std.
Weihnachtliches Tiramisù
8 Std.