Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte
- 170 g de farine
- 80 g de poudre d'amande
- 90 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille (les graines seulement)
- 125 g de beurre mou
- 1 œuf
La garniture
- 500 g d'eau
- 700 g de chair de courge d'hiver, coupée en cubes de 2 cm
- 3 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 50 g de sucre en poudre, type complet, brun
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 110 g de sirop d'érable
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 20 g de farine, pour le plan de travail
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2316 kJ / 555 kcal
- Protein
- 10 g
- Carbohydrates
- 51 g
- Fat
- 34 g
In Collections
Alternative recipes
Cinnamon rolls
3 Std. 20 Min
Rouleaux à la cannelle
2h 15min
Carrot cake
1 Std. 30 Min
Zucchini bread noix de pécan et chocolat
1 Std. 20 Min
Gâteau courge, pomme et flocons d'avoine
1 Std. 15 Min
Gâteau marbré potiron-chocolat
2 Std. 30 Min
Tarte aux noix de pécan
1 Std. 25 Min
Patate douce cake
1 Std. 20 Min
Carrot-cake
1 Std.
Tarte sucrée au potiron
1h 40 min
Gâteau de carottes
1 Std. 5 Min
Pumpkin banana bread
1 Std. 25 Min