Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 400 g Wasser
- 5 Eier
Füllung
- 250 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 1 TL Salz
- 20 g Olivenöl
- 1 EL Tomatenmark
- 1 rote Paprika (ca. 200 g), in Stücken
- 60 g Oliven, grün, entsteint, halbiert
- 1 TL Paprika de la Vera
- ½ TL Kreuzkümmel, gemahlen
- ½ - ¾ TL Pfeffer
- 400 g Hähnchenbrustfilets, in Stücken (2 cm)
Empanadas und Fertigstellung
- 390 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Salz
- 120 g Butter, in Stücken
- 1 Ei
- 100 g Wasser
- 1 TL Essig
- 1 Eigelb, verquirlt
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 767 kJ / 183 kcal
- Protein
- 9 g
- Carbohydrates
- 15 g
- Fat
- 9 g
- Saturated Fat
- 4 g
- Fibre
- 1.3 g
- Sodium
- 262 mg
In Collections
Alternative recipes
Empanadas "Mexican"
1h 50min
Hähnchen-Patties
30min
Jiaozi
1h 30min
Arancini Siciliani
5h
Albondigas (Hackbällchen)
30min
Hähnchennuggets mit Melonenchutney
3 Std.
Empanadas
50 min
Argentinische Empanadas mit Huhn
3h 40 min
Chicken Nuggets
40min
Cannoli (Die Sopranos)
1h 30min
Baozi (gedämpfte Teigtaschen) (包子)
1 Std. 40 Min
Empanadas mit Huhn
1 Std. 45 Min