Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 100 g Milch
- 160 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 550 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 3 Eier
- 300 g Butter, weich, in Stücken
- ½ TL Salz
- 120 g Mandeln, gehobelt
- 120 g Sahne
- Nutrition
- per 1 Stücke
- Calories
- 1161 kJ / 278 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 27 g
- Fat
- 16 g
- Fibre
- 1.3 g
Alternative recipes
Zitronenkuchen
2 Std.
Marzipan-Butterkuchen
3h
Butterkuchen mit Hefe
1 Std. 35 Min
Mutzenmandeln mit Marzipan
1 godz. 20 min
Sonntagsstuten
2小时 25 分钟
Hefewaffeln
50min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 Std. 30 Min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2 Std. 30 Min
Vanille-Kastenkuchen
1 godz. 10 min
Tortenboden
45 min
Rührkuchen
1 godz. 10 min
Klassischer Streuselkuchen
3 godz. 20 min