Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte à choux
- 150 g d'eau froide
- 80 g de beurre doux
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La crème chantilly vanillée
- 300 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 55 g de sucre vanillé maison, et un peu pour la finition
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1775 kJ / 426 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 30 g
- Fat
- 31 g
- Fibre
- 1 g
In Collections
Alternative recipes
Omelette norvégienne revisitée
5h
Meringue italienne
30 Min
Tarte tropézienne
3 Std.
Brioche parisienne
24 Std.
Eclair au chocolat
1 Std. 15 Min
Beignets fourrés chocolat ou confiture
6 godz.
Gaufres de Liège
1 Std. 30 Min
Chouquettes
1 Std.
Vacherin griotte-amande
12 godz.
Religieuses au café
3 Std. 45 Min
Mini-saint-honoré
2h
Fraisier
12 Std. 45 Min