Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La pâte à choux
- 150 g d'eau froide
- 80 g de beurre doux
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La crème chantilly vanillée
- 300 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 55 g de sucre vanillé maison, et un peu pour la finition
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1775 kJ / 426 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 30 g
- Fat
- 31 g
- Fibre
- 1 g
In Collections
Alternative recipes
Galette des rois à la crème d'amande
1h 15min
Gâteau aux 3 chocolats
2 Std. 55 Min
Gâteau à la fraise
3 Std. 35 Min
Mini-saint-honoré
2 Std.
Tarte tropézienne
3h
Paris-brest en bouchée
2 godz. 35 min
Religieuses au café
3 Std. 45 Min
Chouquettes
1h
Choux façon tiramisu
1h 50min
Choux amarena
1h 25min
Choux aux fruits confits
2 Std.
Saint-honoré au chocolat et à l'orange
2 Std. 15 Min