Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 300 g di acqua
- 250 g di baccalà precedentemente ammollato, dissalato, spellato e a pezzi
- 3 spicchi di aglio
- 2 chiodi di garofano
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline
- 100 g di cipolle a metà
- 1 peperoncino piccante rosso, fresco piccolo privato dei semi
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 uovo
- 200 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaio di lievito istantaneo per torte salate
- 1000 g di olio di arachidi
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 729 kJ / 174 kcal
- Protein
- 18 g
- Carbohydrates
- 13 g
- Fat
- 5 g
- Fibre
- 0.9 g
In Collections
Alternative recipes
Pastella per fritti
1 Std.
Piccole pastiere
2h
Frittelle di baccalà
12h 50 min
Babà napoletano
3 Std.
Alici marinate all'arancia e limone con peperoni
1 Std. 45 Min
Mini soufflé
1h 15min
Crispedduzzi calabresi
1h 5min
Antipasto di alici agli agrumi
2 Std. 10 Min
Alici ripiene
50 Min
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3 Std.
Cozze ripiene
1 Std. 30 Min
A ‘ngornata
2h 20min