Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 1100 g Äpfel, säuerlich (z. B. Elstar oder Wellant), mit Kernen, in Stücken (3 cm)
- 1 Zitrone, unbehandelt, ½ TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 400 g Wasser
- 250 g Gelierzucker 2:1
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (z. B. Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- ½ Zimtstange
- 2 Sternanis
- 30 g Calvados
- Nutrition
- per 1 Schraubglas
- Calories
- 1702 kJ / 407 kcal
- Protein
- 1 g
- Carbohydrates
- 102 g
- Fat
- 1 g
- Saturated Fat
- 0 g
- Fibre
- 7 g
- Sodium
- 8 mg
In Collections
Alternative recipes
Tomatenkonfitüre
20 min
Waldfrucht-Gelee
35min
Apfelmus auf Vorrat
35min
Erdbeer-Konfitüre
1h 10min
Birnenkonfitüre
20 min
Slow Cooking Pflaumenmus
6h 30min
Feurige Stachelbeerkonfitüre
20 min
Weintrauben-Konfitüre
30min
Schwarzwälder-Kirsch-Konfitüre
25 min
Apfelgelee
5 Std. 30 Min
Pfirsichkonfitüre mit Holunderblütensirup
25 min
Brombeergelee
1h