Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 1100 g Äpfel, säuerlich (z. B. Elstar oder Wellant), mit Kernen, in Stücken (3 cm)
- 1 Zitrone, unbehandelt, ½ TL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 400 g Wasser
- 250 g Gelierzucker 2:1
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (z. B. Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- ½ Zimtstange
- 2 Sternanis
- 30 g Calvados
- Nutrition
- per 1 Schraubglas
- Calories
- 1702 kJ / 407 kcal
- Protein
- 1 g
- Carbohydrates
- 102 g
- Fat
- 1 g
- Saturated Fat
- 0 g
- Fibre
- 7 g
- Sodium
- 8 mg
In Collections
Alternative recipes
Johannisbeergelee
25 min
Waldfrucht-Gelee
35 min
Brombeer-Cassis-Konfitüre
30 min
Apfelgelee
5h 30 min
Apfelmus auf Vorrat
35 min
Erdbeer-Konfitüre
1h 10 min
Erdbeerkonfitüre mit Holunderblüten
35 min
Mandarinen-Gelee
30 min
Kiba-Gelee
25 min
Weintrauben-Konfitüre
30 min
Quittengelee
12h
Brombeergelee
1h