Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- Mehl zum Bestäuben
- 130 g Butter, kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Zucker
- 2 Eier
- 250 g Apfelmark (siehe Tipp)
- 20 g Speisesirup, hell (z. B. von Grafschafter)
- 10 g Kakao
- 70 g Speisestärke
- 1 TL Natron
- 1 TL Lebkuchengewürz
- 1 Prise Salz
- 75 g Rosinen
- 50 g weiße Schokolade, grob gehackt
- 100 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), grob gehackt
- 75 g Cranberrys, getrocknet
- 50 g Pecannüsse
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1213 kJ / 290 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 41 g
- Fat
- 14 g
- Saturated Fat
- 7 g
- Fibre
- 2.5 g
- Sodium
- 103 mg
In Collections
Alternative recipes
Bier-Schokoladen-Kuchen
3 Std.
Aprikosen-Cheesecake
7 godz.
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1h 45min
Früchte-Lebkuchen mit Schokoganache
2 godz. 15 min
Apfel-Nuss-Kuchen
4 Std.
Möhrenkuchen, schwedisch
2 Std.
Omas bester Mohnkuchen
1 godz.
Rosinenhappen
40min
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1 godz.
Aprikosen-Lebkuchen
1 godz. 30 min
Kokos-Engelsaugen
2 Std.
Lebkuchen-Gugelhupf
1h 20min