Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 125 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 225 g Mehl und etwas mehr zum Ausstreuen
- 75 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Backpulver
- 1 Ei
Füllung und Fertigstellung
- 225 g Zucker
- 100 g Butter, in Stücken
- 55 g Mandeln, gehackt
- 50 g Haferflocken, zart
- 100 g Schmand
- 400 g Quark
- 2 Eier
- 2 TL geriebene Orangenschale
- 100 g Mohn
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 1000 g Zwetschgen, halbiert
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1643 kJ / 393 kcal
- Protein
- 9 g
- Carbohydrates
- 41 g
- Fat
- 20 g
- Fibre
- 4 g
In Collections
Alternative recipes
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9 Std.
Mohn-Birnen-Kuchen
3h
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1 godz. 10 min
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1 godz. 20 min
Schmand-Ananas-Kuchen
7ωρ.
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4h 10min
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2h 30min
Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen
1 godz. 45 min
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1h
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2h 30min
Apfelrahmkuchen
1 Std. 50 Min