Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 125 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 225 g Mehl und etwas mehr zum Ausstreuen
- 75 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Backpulver
- 1 Ei
Füllung und Fertigstellung
- 225 g Zucker
- 100 g Butter, in Stücken
- 55 g Mandeln, gehackt
- 50 g Haferflocken, zart
- 100 g Schmand
- 400 g Quark
- 2 Eier
- 2 TL geriebene Orangenschale
- 100 g Mohn
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 1000 g Zwetschgen, halbiert
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1643 kJ / 393 kcal
- Protein
- 9 g
- Carbohydrates
- 41 g
- Fat
- 20 g
- Fibre
- 4 g
In Collections
Alternative recipes
Omas bester Mohnkuchen
1sa
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1sa 20 dk
Rhabarber-Käsekuchen
7 Std. 30 Min
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9h
Apfel-Nuss-Kuchen
4 Std.
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 Std.
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1h 10min
Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen
1 godz. 45 min
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1sa 40 dk
Mohn-Brombeer-Kuchen mit Streuseln
5 Std.
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4hod. 10min
Apfelrahmkuchen
1 Std. 50 Min