Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Mürbeteig
- 85 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 220 g Mehl
- 100 g Zucker
- 1 Ei
- ½ Pck. Backpulver
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 300 g Zucker
- 2 - 4 Streifen Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält, nach Geschmack
- 100 g Butter, weich, in Stücken
-
2
Dosen Mandarinen (Abtropfgew. à 175 g)
or 350 g Mandarinen, frisch, filetiert - 2 Pck. Vanillepuddingpulver
- 400 g Sahne
- 4 Eier
- 1250 g Magerquark
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1791 kJ / 428 kcal
- Protein
- 15 g
- Carbohydrates
- 47 g
- Fat
- 20 g
- Saturated Fat
- 11 g
- Fibre
- 0.8 g
- Sodium
- 82 mg
In Collections
Alternative recipes
Apfelkuchen mit Streuseln
2 Std. 30 Min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4h 15min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2h
Himbeer-Mascarpone-Torte
3 Std.
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min
Erdbeer-Sahne-Torte ohne Gelatine
2 Std. 30 Min
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8h
Himbeer-Käsekuchen
8h
Rotkäppchen-Kuchen
4 godz.
Basic-Käsekuchen
10 Std.
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 Std. 30 Min