Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Vanillecreme
- 200 g Milch
- 2 Eigelb (siehe Tipp)
- 40 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 20 g Speisestärke
Teig und Fertigstellung
- 120 g Milch
- 60 g Zucker
- 20 g frische Hefe, zerbröselt
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- 3 Eier, davon 1 verquirlt
- 80 g brauner Zucker
- 1 EL Zimt
- 80 g Puderzucker
- 25 g Wasser
- 15 g Backkakao
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1153 kJ / 276 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 39 g
- Fat
- 11 g
- Saturated Fat
- 7 g
- Fibre
- 1.7 g
- Sodium
- 25 mg
In Collections
Alternative recipes
Apfel-Tiramisu-Torte
9 Std. 30 Min
Ofen-Berliner
6 godz.
Erdbeerschnecken
3h
Gefüllter Hefekranz
2 Std. 15 Min
Puddingbrezeln
3h
Einfache Herrentorte
5 godz. 45 min
Carina-Kuchen
2h 30min
Erdbeer-Poke-Cake
13h
Apfel-Pudding-Schnecken mit Streuseln
2 godz.
Streuseltaler
1h 40min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1h 30min
Omas Streuselkuchen vom Blech
3h