Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Streusel
- 50 g Mehl
- 50 g Zucker
- 40 g Butter, kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
Teig und Fertigstellung
- 250 g Milch
- 100 g Zucker
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- 520 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Eier, getrennt
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 350 g Erdbeeren, halbiert
- Puderzucker zum Bestäuben (optional)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1201 kJ / 287 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 46 g
- Fat
- 9 g
- Saturated Fat
- 5 g
- Fibre
- 2.2 g
- Sodium
- 30 mg
In Collections
Alternative recipes
Osterhäschen mit Aprikosen-Bommel
1 Std.
Kirschtaschen
1 Std.
Streuseltaler mit Johannisbeer-Quark-Füllung
2h 45min
Schoko-Erdbeer-Rolle
5h
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3u.
Grusel-Schnitten
1 Std. 30 Min
Skandinavische Kringler
2 Std. 20 Min
Rosinenschnecken
2 Std. 20 Min
Frischkäse-Haselnuss-Torte
7 godz.
Cremiger Erdbeer-Käsekuchen
9 Std. 35 Min
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3u.
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1 Std.