Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Streusel
- 50 g Mehl
- 50 g Zucker
- 40 g Butter, kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
Teig und Fertigstellung
- 250 g Milch
- 100 g Zucker
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- 520 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Eier, getrennt
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 350 g Erdbeeren, halbiert
- Puderzucker zum Bestäuben (optional)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1201 kJ / 287 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 46 g
- Fat
- 9 g
- Saturated Fat
- 5 g
- Fibre
- 2.2 g
- Sodium
- 30 mg
In Collections
Alternative recipes
Zwetschgen-Hefe-Taler mit Haselnuss-Streuseln
2h
Erdbeerschnecken
3h
Apfel-Schnecken
4h
Marmorierter Birnen-Kuchen
1h
Grusel-Schnitten
1h 30min
Skandinavische Kringler
2h 20min
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2 Std. 50 Min
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3h
Erdbeer-Maulwurfkuchen
5h
Kirschtaschen
1h
Streuseltaler mit Johannisbeer-Quark-Füllung
2 Std. 45 Min
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1h