Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 150 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 180 g Zucker
- 4 Eier
- 180 g Milch
- 250 g Mehl
- 2 geh. TL Backpulver
- 2 Prisen Salz
Guss und Fertigstellung
- 200 g Frischkäse
- 100 g gezuckerte Kondensmilch (z. B. Milchmädchen®)
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 20 g Puderzucker
- 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. Sahnesteif
- 250 g Erdbeeren, geviertelt
- 20 - 30 g Baisergebäck, grob zerbröselt (optional)
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1333 kJ / 319 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 33 g
- Fat
- 19 g
- Saturated Fat
- 11 g
- Fibre
- 1.1 g
- Sodium
- 162 mg
In Collections
Alternative recipes
Rhabarber-Schmand-Kuchen
2 Std.
Milchreiskuchen mit Apfel-Walnuss-Kruste
12h
Erdbeer-Maulwurfkuchen
5 Std.
Melonenkuchen
3h
Gefüllter Hefekranz
2 Std. 15 Min
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9 godz.
Pfirsich-Maracuja-Torte ohne Backen
6 Std. 30 Min
Küken-Amerikaner
2 Std. 30 Min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 Std. 30 Min
Cremiger Erdbeer-Käsekuchen
9h 35 min
Käsekuchen mit Mandarinen
9 Std. 20 Min
Kirsch-Pudding-Blechkuchen
8 Std.