Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 220 g Milch
- 20 g Zucker
- 2 Eier
- 40 g Hefe, zerbröselt
- 1 Prise Salz
- 150 g Butter, in sehr dünnen Scheiben
Füllung und Fertigstellung
- 300 g Milch
- 100 g Eierlikör (siehe Tipp)
- 2 Eier
- 50 g Zucker
- 40 g Speisestärke
- 350 g Birnen, in Würfeln (ca. 1-2 cm)
- 125 g Aprikosenkonfitüre, ohne Stücke
- 40 g Hagelzucker
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1332 kJ / 318 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 47 g
- Fat
- 11 g
- Saturated Fat
- 6.3 g
- Fibre
- 2.7 g
- Sodium
- 68 mg
In Collections
Alternative recipes
Gefüllter Hefekranz
2h 15 min.
Erdbeer-Himmelstorte
5h
Oster-Biskuitrolle
9 godz. 30 min
Quitten-Karamell-Kuchen mit Walnüssen
1h 30min
Apfel-Pudding-Schnecken mit Streuseln
2h
Bratapfel-Käsekuchen
10 Std. 20 Min
Apfel-Schnecken
4h
Ofen-Berliner
6 Std.
Apfel-Nuss-Kranz
2h 15 min.
Zimtschnecken mit Vanillecreme
3 Std.
Apfel-Gugelhupf
2h 30min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1h 30min