Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 65 g de beurre demi-sel, en morceaux, et un peu pour le moule
- 200 g de sucre en poudre
- le zeste de 2 citrons jaunes non traités, finement râpés
- 3 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 4 c. à soupe de jus de citron
- 190 g de farine T45
- 5 g de levure chimique
- 75 g d'eau
- ½ citron jaune, en rondelles fines
- Nutrition
- per 1 pièce
- Calories
- 6862 kJ / 1645 kcal
- Protein
- 40 g
- Carbohydrates
- 381 g
- Fat
- 96 g
In Collections
Alternative recipes
Cake pomme et cannelle
55 min
Cake pistache et fleur d'oranger
1h
Chiffon cake à l'orange
1sa 15 dk
Tarte aux framboises et au lemon curd
3 godz. 50 min
Cake citron-pavot
1 Std. 45 Min
Gâteau moelleux au citron
1h
Gâteau aux pommes
1h
Cake orange-pavot
1h
Cake marbré chocolat-pistache
1h 30 min
Quatre-quarts coco-citron vert
1 godz. 5 min
Gâteau à la fleur d'oranger et amandes
55 min
Cake au chocolat
1h 25 min