Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 65 g de beurre demi-sel, en morceaux, et un peu pour le moule
- 200 g de sucre en poudre
- le zeste de 2 citrons jaunes non traités, finement râpés
- 3 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 4 c. à soupe de jus de citron
- 190 g de farine T45
- 5 g de levure chimique
- 75 g d'eau
- ½ citron jaune, en rondelles fines
- Nutrition
- per 1 pièce
- Calories
- 6862 kJ / 1645 kcal
- Protein
- 40 g
- Carbohydrates
- 381 g
- Fat
- 96 g
In Collections
Alternative recipes
Gâteau moelleux, façon quatre-quarts
55min
Gâteau moelleux au citron
1h
Gâteau aux pommes
1h
Cake marbré, glaçage rocher
2 Std. 15 Min
Cake orange-pavot
1h
Tarte amandine aux pommes et poires
50min
Cake pomme et cannelle
55min
Cake au chocolat
1 godz. 25 min
Tarte aux poires Bourdaloue
3 Std. 10 Min
Gâteau à la fleur d'oranger et amandes
55min
Gâteau aux abricots et aux amandes
50min
Cake aux deux citrons
1h