Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 125 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 50 g Zucker
- 350 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 50 g Butter, in Stücken
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 1300 - 1500 g Zwetschgen, halbiert
- 2 EL Zimt-Zucker-Mischung
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 567 kJ / 135 kcal
- Protein
- 3 g
- Carbohydrates
- 23 g
- Fat
- 3 g
- Fibre
- 2.2 g
Alternative recipes
Gedeckter Apfelkuchen
1h 30min
Blechkuchen mit Pflaumen
1 godz. 15 min
Riemchen-Apfelkuchen
1h 30min
Zwetschgendatschi
1 godz. 15 min
Rührkuchen mit Obst
1h
Obstkuchen mit Quark-Öl-Teig
50 Min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 godz. 30 min
Schmand-Apfel-Kuchen
1h 30min
Gedeckter Apfelkuchen
8 Std.
Tortenboden
45 min
Zwetschgenkuchen
2h
Elsässer Apfelkuchen
5 godz. 10 min