Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Hefeteig
- 80 g Butter, in Stücken
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 150 g Milch
- 65 g Zucker
- 4 Eier
- 600 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 TL Salz
Pflaumen und Zimt-Streusel
- 2000 g Pflaumen, entsteint, fast halbiert, die Hälften oben 5 mm eingeschnitten
- 350 g Weizenmehl Type 405
- 200 g Zucker
- 1 EL Zimt
- 200 g Butter, in Stücken
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1665 kJ / 397 kcal
- Protein
- 6 g
- Carbohydrates
- 59 g
- Fat
- 14 g
- Fibre
- 3.5 g
Alternative recipes
Bratapfelkuchen
7 Std.
Rhabarber-Streuselkuchen
2j
Christstollen
12 Std.
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1 Std. 40 Min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1j 20 menit
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1j 25 menit
Tortenboden
45 Min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2j 30 menit
Kirsch-Streusel-Kuchen
2j 5 menit
Gedeckter Apfelkuchen
8h
Zwetschgenkuchen
2j
Stachelbeer-Baiser
1h 10 min