Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Quark-Öl-Teig
- 40 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl
- 2 gestr. TL Backpulver
- 90 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 90 g Quark
- 1 Ei
Belag
- 1 Glas Stachelbeeren (680 g), abgetropft
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 688 kJ / 164 kcal
- Protein
- 3 g
- Carbohydrates
- 27 g
- Fat
- 5 g
- Fibre
- 1.3 g
Alternative recipes
Königskuchen
9h 30min
Quarkstollen
1 Std. 10 Min
Quark-Öl-Grundteig
5 Min
Gedeckter Apfelkuchen
1 Std. 30 Min
Brombeer-Kuchen
2h
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 Std. 30 Min
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1h 40min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 Std. 20 Min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 Std. 30 Min
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1 Std. 25 Min
Rührkuchen mit Obst
1 Std.
Pflaumen-Sandkuchen
1h 40min