Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La génoise
- huile neutre, pour le moule
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 120 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique
- 1 pincée de sel
Le glaçage
- 250 g de beurre mou
- 500 g de sucre glace
- 120 g de crème liquide 35% m.g.
- 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
- ¼ c. à café de sel
- 6 - 9 gouttes de colorant alimentaire rouge en gel ou liquide
La décoration
- 4 petites meringues
- 1 grenade, égrainée
- 3 - 4 guimauves blanches
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 2450.2 kJ / 585.6 kcal
- Protein
- 5.5 g
- Carbohydrates
- 92.2 g
- Fat
- 22.4 g
- Saturated Fat
- 13.5 g
- Fibre
- 1.2 g
- Sodium
- 152.7 mg
Alternative recipes
Arbre de Noël en biscuits
45 Min
Chocolats de Noël
1 Std.
Café à la noisette
25min
Lunettes à la confiture d’abricots
1hod. 40min
Brioche suisse chocolat-speculoos
3h 35min
L'histoire Vorwerk
5 Min
L'histoire Vorwerk
No ratings
L'aventure Vorwerk - Sweet Home
No ratings
ATELIER menu 2
1 Std.
ATELIER menu 1
1 Std.
Artichauts à l'huile
1hod. 40min
Pâte à tartiner aux speculoos
10 Min