Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 240 g Milch
- 25 g frische Hefe, grob zerbröselt,
- 60 g Zucker
- 70 g Butter, in Stücken
- 1 Ei
- 570 g Mehl
- 1 Prise Salz
Pudding-Füllung
- 130 g Milch
- 70 g Apfelsaft
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 60 g Zucker
- 20 g Speisestärke
- 15 g Mehl
- 2 Eigelb
- 35 g Butter, in Stücken
Streusel und Apfel-Topping
- 50 g Mandeln, ungeröstet
- 120 g Weizenmehl
- 85 g Butter, in Stücken
- 65 g Zucker
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 250 g Äpfel, in Stücken
- 1 EL Rum
Fertigstellung
- 1 Eigelb, verquirlt
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1569 kJ / 375 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 53 g
- Fat
- 15 g
- Saturated Fat
- 8 g
- Fibre
- 2.6 g
- Sodium
- 32 mg
In Collections
Alternative recipes
Bienenstich
2 Std. 40 Min
Donauwellen
2 Std. 40 Min
Rhabarber-Käsekuchen
6 Std.
Streuseltaler
1 Std. 40 Min
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2 Std. 30 Min
Kräuter-Brot-Schleifen
2 Std. 30 Min
Apfel-Schnecken
4h
Apfelschnitten
2 Std.
Kräuterschiffchen aus Quark-Öl-Teig
1 Std. 30 Min
Zimtschnecken mit Vanillecreme
3h
Apfel-Nuss-Kranz
2 Std. 15 Min
Striezel mit Nutella®
1 godz. 45 min