Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 190 g Milch
- 70 g Butter, in Stücken
- 75 g Zucker
- 15 g frische Hefe
- 450 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- ½ TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 200 g Äpfel, säuerlich, geviertelt
- 20 g Speisestärke
- 30 g Zucker
- 2 Msp. Zimt
- 500 g Apfelsaft (siehe Tipp)
- 40 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Vanillepuddingpulver
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 712 kJ / 170 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 30 g
- Fat
- 4 g
- Saturated Fat
- 2 g
- Fibre
- 1.3 g
- Sodium
- 69 mg
Alternative recipes
Schoko-Mandarinen-Kuchen
1h 20min
Apfelkuchen mit Schaum
1h 15min
Carrot-Cheesecake
1 godz. 30 min
Süßer Brötchen-Auflauf
1 godz. 10 min
Carina-Kuchen
2 Std. 30 Min
Quark-Nuss-Stollen
2 Std. 30 Min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1 godz.
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2 Std. 30 Min
Cremiger Erdbeer-Käsekuchen
9h 35min
Omas bester Mohnkuchen
1 godz.
Apfel-Tiramisu-Torte
9h 30min
Bratapfel-Käsekuchen
10h 20min